gyümölcsszörp

gyümölcsszörp
Gyerekek és felnőttek kedvelt itala, koktél alapanyag...

Régebben elsősorban házi készítésű szörpöket készítettek. Ez szerencsére a mai napig megmaradt, s még mindig kedvelt befőzési módja a gyümölcsöknek.
Ma már azonban üzemi méretekben is készítenek gyümölcsszörpöket. A jó minőségű szörp színe és íze megegyezik a gyümölcs színével, ízével, nem tartalmaz adalékanyagokat és ízfokozót és nem túl híg.
A gyümölcsöket zúzzák, a magokat eltávolítják, állni hagyják a gyümölcshúst. Az állás ideje alatt levet ereszt, melyet leszűnek, felfogják. A léhez cukrot adnak, majd felfőzik, dunsztolják, s tartósítószert adnak hozzá.
A szörpöket vízzel hígítva fogyasztjuk, vagy hígítás nélkül koktélokhoz adjuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció