fehérbor
vin blanc, vino bianco, vino blanco, Weisswein, white wine
Konyhai felhasználása
Mindig kis adagot használjunk, hogy a bor ízét külön ne lehessen érezni, és sokáig főzzük, hogy alkoholtartalma elpárologjon.
Mindig jó minőségű, étkezési bort használjunk.
A száraz fehérbort a sós, fűszeres ételekhez, például a tengeri halból készült fogásokhoz használjunk, míg az édességekhez likőrborokat, likőrt válasszunk. Édes fehérbort tehát lehetőleg ne használjunk főzéshez.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Chartier, Francois
Kiadó: Alinea Kiadó (2011)
Milyen kapcsolat van az eper és az ananász között? A menta és a sauvignon blanc vagy a tölgyfa hordó és a...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Officina Nova Kiadó (1994)
Annak, hogy barátainkkal vagy családtagjainkkal időnként kellemes, pihentető órákat töltsünk együtt, sok...

Szerzők: Dr. Csizmadia D. József, Dr. Csizmadia László, Dr. Hajós György
Kiadó: Kossuth Kiadó (1997)

Szerző: Longworth, Robert
Kiadó: Vince Kiadó (2008)
Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról,...

Szerző: Boros Károly
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)
A Szekszárd környéki szép, lankás tájon jellegzetes présházak, ún. tanyák őrzik a hordókat, s bennük a...

Szerző: Callec, Christian
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)
Miként a bor az ízlelőszerveknek, úgy ez a kézikönyv a szemnek jelent ünnepet, hiszen több mint nyolcszáz...

Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)
A Villány-Siklósi borvidék a kiváló vörösborok tárházaként ma már turisztikai állomássá vált a...

Szerző: Johnson, Hugh
Kiadó: Alexandra Kiadó (2003)
A 2000-es és 2001-es évjárat átfogó elemzése. Minden ország legértékesebb borainak felsorolása. Avatott...

Szerzők: Trutter, Marion, Smid, Gregor M
Kiadó: Vince Kiadó (2008)
Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki...

Szerzők: Kriesi, Rolf, Osterwalder, Peter
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)
Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor...

Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)
Tokaji aszút minden borkedvelő ember ivott már, mégis bizonyára sokan vannak, akik nem tudják, miért csak...

Szerző: Skinner, Matt
Kiadó: Park Kiadó (2005)
A bor gyümölcslé felnőtteknek. A bor társasági ital. Egyszerű szomjoltó. Egy megörökített pillanat. A bor...

Szerző: Skinner, Matt
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)
Amikor borról van szó, az egy dolog, hogy tudjuk, mit szeretünk, de ha azt is megértjük, miért szeretjük,...

Szerző: Zraly, Kevin
Kiadó: Alexandra Kiadó (2001)
"Ha még egyetlen borokról szóló könyvet sem vásárolt, akkor ezzel kezdje. Ha már egész könyvtára van,...

Szerző: Tompa Imre
Kiadó: Jaffa Kiadó (2007)
A Hogyan legyünk alkoholisták? laza és csapongó antológia, az ezredforduló óta borújságírással foglalkozó...

Szerző: Bede Béla
Kiadó: Corvina Kiadó (2013)
A Corvina tematikus útikönyv-sorozatának második kötete a 22 magyar borvidéket mutatja be, kitérve azok...

Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)
"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

Szerző: Cole, Katherine
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)
A nagy borválasztó megmutatja, hogy mennyire egyszerű könnyedén és magabiztosan bort választani bármilyen...

Szerző: Casamayor, Pierre
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Amatőr s képzettebb borbarátok 80 kérdésére adott válaszaival Pierre Casmayor átfogó betekintést nyújt a...