Baileys Irish Cream likőr

Sheridan's

Baileys Irish Cream likőr
Világszerte ismert és kedvelt ír likőr...

A likőr születése

Egy szólásmondás szerint, ha egy ír bizottság nekiáll lovat tervezni, abból teve lesz. Hát szó ami szó, történhetett volna egy s más, amikor az R & A Bailey & Cie. cég igazgatói összeültek, hogy új italt alkossanak. Azon az emlékezetes konferencián azonban akadt egy úriember a körükben, bizonyos Mr. David Dand, aki whiskyt, tejszínt és kakaót vegyített néhány egyéb hozzávalóval, megalkotván a Bailey's Original Irish Cream Liqueur nevű italt.

Elterjedése

Azóta, hogy lehörpintették az első korty Bailey's-t, több mint 20 év telt el, s ma ez a világ legkeresettebb likőrje: 40 millió ember issza szívesen. Ám ez még nem minden: 1992-ben Írországban komponáltak egy új likőrt, a Sheridan's-t, melyet kettős palackban árulnak - az egyikben van a rendes adag whiskyvel dúsított tejszín, a másikban a kávé-kakaó keverék. Ha lassan töltik ki az italt a pohárba, látványra hasonlít az ír kávéra.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Baileys Irish Cream likőr
Kulinária Dominé, André, Römer, Joachim, Ditter, Michael
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!