Amaretto likőr
Jellegzetességei
23 féle gyógy- és fűszernövényt tartalmaz, melyeket vaníliával és fűszerekkel ízesítenek. Ma is titkos recept alapján készül. A vivő keserűmandula ízt a sárgabarackmag-olaj biztosítja. Alkoholtartalma 28 %. Színe borostyánsárga.
Konyhai felhasználása
Általában étkezés után digestivumként fogyszasztják, de remek kísérője a feketekávénak is. Ételek összetevőjeként elsősorban sütemények, kávékülönlegességek és fagylaltok alkotóelemeként használhatjuk.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Pehle, Tobias
Kiadó: M-Érték Kiadó (2007)
Egy kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)
"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

Szerző: Herczeg Ágnes
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)
"Rongyosra fogom használni ezt a könyvet! Saját szememmel néztem végig, amint Herczeg Ágnes és csapata heteken...

Szerző: Chartier, Francois
Kiadó: Alinea Kiadó (2011)
Milyen kapcsolat van az eper és az ananász között? A menta és a sauvignon blanc vagy a tölgyfa hordó és a...

Szerző: Vogel, Wolfgang
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2015)
Ez a könyv azoknak szolgál segítségül, akik kedvtelésből próbálnak sört készíteni. A teljesen kezdők...

Szerző: Barta Miklós
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1987)
Hazánkban is mind jobban terjed a kiskert-mozgalom. Nincs annál nagyobb öröm, mintha a saját magunk termelt...

Szerző: Cole, Katherine
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)
A nagy borválasztó megmutatja, hogy mennyire egyszerű könnyedén és magabiztosan bort választani bármilyen...

Szerző: Hagymásy András
Kiadó: Alinea Kiadó (2008)
Könyvem személyes élmények, tapasztalatok alapján készült, s azon túl, hogy reményeim szerint kellemes...

Szerzők: Trutter, Marion, Smid, Gregor M
Kiadó: Vince Kiadó (2008)
Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki...

Szerző: Geiger Groci, Ursula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2000)
A borok szerelmesei jól ismerik hazájuk borait, de a külföldi borok között nem mindig ismerik ki magukat. Pedig...

Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Aranyhal Kiadó (2004)
A korszerű táplálkozáshoz nélkülözhetetlenek az ivólevek. Érdemes tehát otthon, házilag előállítani a...

Szerző: Schmoeckel, Peter
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)
Könyvünk elsősorban az igényes vendéglátóknak, a műkedvelő mixereknek szól de a haladók is találnak benne...

Szerző: Casamayor, Pierre
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)
Amatőr s képzettebb borbarátok 80 kérdésére adott válaszaival Pierre Casmayor átfogó betekintést nyújt a...

Szerző: Zraly, Kevin
Kiadó: Alexandra Kiadó (2001)
"Ha még egyetlen borokról szóló könyvet sem vásárolt, akkor ezzel kezdje. Ha már egész könyvtára van,...

Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)
Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok,...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Officina Nova Kiadó (1994)
Annak, hogy barátainkkal vagy családtagjainkkal időnként kellemes, pihentető órákat töltsünk együtt, sok...

Szerző: Oláh Andor
Kiadó: Kossuth Kiadó (1994)
A növényekkel gyógyítás, a fitoterápia, az emberiség történetének legősibb idejéből ered, s az...

Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)
Eger és a bor már évszázadok óta elválaszthatatlanok. A bortermő táj világhírű bora az egri bikavér, mely...