barackpálinka

apricot brandy

barackpálinka
A legismertebb magyar pálinka kétségkívül a barackpálinka

A Kecskemét környékén termő, sajátos zamatú kajszibarackok közül némelyek különösen alkalmasak a készítésére. Desztillálás közben őrölt barackmagokat adnak hozzá, hogy még intenzívebbé tegyék az ital ízét. A barackpálinkát legalább egy évig tölgyfa hordóban érlelik, mielőtt forgalomba hoznák, ez idő alatt az ital elveszti "szúrósságát", és elnyeri végső, halvány barnássárga színét.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Kulinária Dominé, André, Römer, Joachim, Ditter, Michael
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek