sertésfej

sertésfej
Egész sertés fejjel csak disznótorban találkozhatunk...

Mészárszékben félbevágott, csontos vagy kicsontozott formában vásárolhatjuk meg
Disznótorban levesszük a fejről a tokaszalonnát és a nyelvet. Bárddal leválasztjuk az alsó állkapcsot, ezt a továbbiakban nem használjuk fel.
A fejet kettévágjuk és eltávolítjuk a velőt. Ha sajtba vagy hurkába szánjuk akkor az abalében olyan puhára főzzük, hogy kézzel is könnyen kicsontozhatjuk. A fülét és az orrát mindenféleképpen a sajtba tesszük. Nyersen kicsontozva kocsonyahúsnak használjuk, vagy pácolás után füstöljük. Puhára párolva, melegen tormával, mustárral fogyasztjuk. Pörköltbe, köröm pörköltbe is kitűnő.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció