császárszalonna

császárszalonna
Bőrös sertés oldalas, melyből pácolás és füstölés előtt eltávolítják a bordákat...

Főzve hidegen, vékonyra szeletelve fogyasztjuk.
Disznótorban készíthetünk belőle kövesztett csécsi szalonnát. Tekintettel arra, hogy magas a nedvességtartalma, még hűtőszekrényben se tároljuk néhány napnál tovább .
A sült császárhús elkészítési módja, hogy disznótorban tenyérnyi darabokra vágjuk, egy éjszakára hideg helyen tartjuk, s másnap a zsír kisütésekor a forró zsírban ropogósra sütjük, majd erősen megsózzuk.
Hűtőben hamar "megereszkedik", ezért hideg, szellős helyen célszerű tárolni.
A füstölt császárszalonna bőr füstölt aromája levesek, főzelékek ízesítésére jól használható.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció