szalonnabőr

A más célra felhasznált füstölt szalonna vagy sonka bőrök, valamint a tőkehúsokról lekerülő, sózott, disznóvágáskor készített bőrök is idetartoznak...

A más célra felhasznált füstölt szalonna, sonka bőre, melyet a füstölt ízt megkívánó levesek, főzelékek, mártások készítésekor használunk fel. Ilyenkor sós, babérleveles vízben főzzük vaj-puhára, majd főzőlevével elkészíthetjük az adott ételt, s mivel sokan szeretik elfogyasztani, a főtt szalonnabőrt, vékony csíkokra vágva az ételhez adjuk. Más felhasználásuk lehet, ha a bőrt gyufaszál vastagságúra vágva és ropogósra sütve kitűnő sörkorcsolyaként fogyasztjuk. Kisebb darabjaikat bőrkének (szalonnabőrkének) is nevezzük, mint a disznótorban keletkező kisebb, nyers bőrdarabokat.

Tippek, fortélyok

Milyen szalonnát pirítsunk pörcnek, kakastaréjnak?
Pörcnek, kakastaréjnak próbáljunk szárazon pácolt füstölt szalonnát használni, mert azt könnyebb pirítani és ropogósabb lesz.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció