sertéskaraj

sertéskaraj
A sertés gerince melletti sovány hús...

Többnyire csonttal együtt árusítják. Ennek két részét különböztetjük meg. A fej felé eső, kicsit csontosabb részt hosszú karajnak, míg az értékesebb, a tüskepecsenyét is magába foglaló részt rövid karajnak nevezzük.
A hosszúkaraj szeleteit a receptekben általában sertésbordának nevezik.
Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy a hús gusztusosan rózsaszínű legyen, és ne borítsa vizesen csillogó réteg. Ez utóbbi hús gyorsan hizlalt disznótól származik, nem köti meg jól a vizet, és sütés közben kiszárad, rágós lesz.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
sertéskaraj
Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
(IMP AB/Mester Kiadó, 0)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az elkészítésükhöz. Olyan receptek közül válogathatunk, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetők, az ételek mégis finomak... bővebben...
hírlevél
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!