sertéshús

sertéshús
A disznóhúst kedvelők szerint a disznó minden porcikája ehető...

Fej, fül, orr, álla alja: párolt fejhúsnak, kocsonyába, pörköltnek, disznósajtba, hurkába.
Toka: füstölve, kövesztve-abálva (Csécsi szalonna).
Tarja: hirtelen sütve, rántva, grillezve szeletben kicsontozva vagy sem, egyben sütve, rántva, párizsisan, pácolva-füstölve nyersen-főzve.
Rövid és hosszú karaj: hirtelen sütve, grillezve, párizsisan, rántva, csont nélkül, töltve-egybesütni, roládnak. Csak a hosszúkaraj, bőrével együtt pácolva-füstölve.
Tüskepecsenye: szeletben hirtelen sütve, grillezve, rántva, párizsiasan, egészben, töltve is, (sertéshálóban) sütve.
Elülső, csontos oldalas: húslevesbe, egybesütve, pácolva-füstölve, főzve.
Hátsó, kövér oldalas: sütni, tölteni, kicsontozva apró húsnak, daráléknak, bőrével együtt: császárszalonnának, csécsi szalonnának, húsos töpörtyűnek, pácolva-füstölve, főzve.
Lapocka: egybesütve, kicsontozva: gulyásnak, pörköltnek, tokánynak, daráléknak, kötözve pácolva-füstölve, főzve.
Comb - felsál: gulyásnak, tokánynak, pörköltnek, daráléknak.
- dió, rózsa, frikandó (slussz): egybesütve, szeletben: hirtelensültnek, párizsisan, rántva, göngyölt húsnak, pácolva-füstölve (sonka), főzve.
- dekli: apró húsnak, daráléknak.
Csülök: kocsonyába, párolni-sütni, kicsontozva gulyásnak, pörköltbe, pácolva-füstölve, főzve. Köröm: kocsonyába, pörköltbe, főzve-rántani, pácolva-füstölve, főzve.
Farok: kocsonyába, pörköltbe.
Dagadó (hasalja): sütni, tölteni, daráléknak, apró húsnak, daráléknak.
Háj: süteményekbe (mély hűteni), sertéshálóba töltve lesózni-füstölni.
Zsírszalonna: sózott (fehér) szalonna, zsír, töpörtyű.
Hasalji, bőrős zsírszalonna: csécsi szalonna, kenyérszalonna, pácolva-füstölve bacon szalonna, húsos töpörtyű.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció