libamell

goose breast, petto d'oca

libamell
A liba melle húsa sokféleképpen elkészíthető...

A hízott liba viszonylag száraz mellehúsának különleges elkészítése, ha a kifilézett húst a bőrös hájával együtt megdaráljuk és fasírtnak elkészítjük, majd az egyben hagyott mellcsontra visszatapasztjuk. Tepsibe tesszük, leöntjük forró zsírral és a sütőben, levével gyakran meglocsolva "ressre" sütjük.
A darált mellehúsát elkészíthetjük kolbászhúsnak, amit a nyakbőrbe tölthetünk. Ezt aztán süthetjük, füstölhetjük és akár sóletbe is főzhetjük.
A liba mellét, combját és nyakbőrét pácolás után füstölhetjük ami finom csemege és a kóser zsidó (sólet) konyha kitűnő alkotórésze.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció