csirkemell
blanc de poulet, chicken breast, Hühnerbrust, pechuga de pollo, petto di pollo
Jellemzői
Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. Pácolva, abálva felvágottként is megvásárolhatjuk.
Konyhai felhasználása
A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.
Vásárlási tanács
Mint minden hús vásárlásánál a csirkemellnél is a színre figyeljünk először. Szép halvány rózsaszínűnek kell lennie a húsnak. Az állaga legyen tömör, rugalmas. A hús szélén nem szabad semmilyen elszíneződésnek lennie.
Tippek, fortélyok
Ropogós lesz a sült csirke bőre, ha a sütés vége felé tejet, paprikát, sót összekeverünk, és ecsettel rákenjük.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)
Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel,...

Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)
Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)
Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra...

Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2004)
A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan...

Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)
Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A...

Kiadó: Vince Kiadó (2007)
Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára...

Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)
A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú -...

Kiadó: Vince Kiadó (2008)
A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...