chorizo

chorizo
Spanyolország legkedveltebb kolbásza a chorizo...

Számtalan regionális változata létezik, s ezeknek a minősége is más és más. Az alapvető hozzávalók többnyire disznóhús, szalonna, fűszerpaprika, fokhagyma és oregánó.
A szárítás és érlelés közben megy végbe a fermentáció, ennek köszönhetik a kolbászok enyhén savanykás, jellegzetesen könnyű zamatukat. Kulináris rendeltetésük szerint hosszabb-rövidebb ideig szárítják puhára vagy keményre.
A chorizót nem csupán frissen, szeletelve fogyasztják, ahogy általában a tapas esetében szokás, de elmaradhatatlan hozzávalója sok hagyományos receptnek, egytálételnek. Ennek megfelelően vannak kifejezetten főzésre és sütésre, grillezésre való chorizók is.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
chorizo
Kulinária Dominé, André, Römer, Joachim, Ditter, Michael
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!