marhafelsál

marhafelsál
A marhacomb része...

A felsál a marhacomb belsejében a csonthoz közeli hús.
Két részét különböztetjük meg. A fekete pecsenye alatti a felsál, míg az előtte lévőt gömbölyű felsálnak, más néven diónak nevezzük.
A felsál több kisebb-nagyobb izomból áll össze. Szaftos, kicsit sötét színű hús. Főzve, párolva, sütve szeletelésekor szétesik, viszont darált hús, gulyás, tokány, pörkölt készítésére nagyon alkalmas.
A gömbölyű felsál a comb fej felé eső ívelt, gömbölyded része. Viszonylag világos, éles késsel elfogadhatóan szeletelhető hús. Minden marhahúsos étel készítésére alkalmas, többször átdarálva még elfogadható tatárbifsztek is készíthető belőle. Gyakorta a sertéscomb hasonló húsrészét is felsálnak nevezik.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció