borjúfej

cabeza de ternera, calf's head, Kalbskopf, testina di vitello

borjúfej
A borjúfejből többféle finom és különleges étel készíthető...

Fejhús: kocsonyába, főzve ecetes tormával, kirántva (mint a borjúlábat), vagy ragunak készíthetjük el..
Száj:
kocsonyába, salátának, rántva.
Nyelv:
kocsonyába, rántva, pörköltbe.
Velő: rántva, pirítva tojással, vesevelőnek.
A csülök és a borjúláb ugyan nem a fej része, de konyhai szerepük nagyon hasonló a fejhez.
Csülök: kocsonyába, kicsontozva raguba, pörköltbe.
Borjúláb:
kocsonyába, pörköltbe, főzve, rántva, töltve-rántva.
A fentiek mindegyikéből, puhára főzve, darálva, fűszerekkel összedolgozva kitűnő "borjúsajt" készíthető gyomorba, vagy vastagbélbe töltve.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek