báránybelsőség

báránybelsőség
Többnyire a bárány testüregeiben található szervek, melyekből ínyenc ételek készülnek...

Konyhai felhasználásuk

A belsőségnek számító fejet egyes kultúrákban sütve fogyasztják (görög húsvét).
Nálunk levesbe, pörköltbe főzik.
Az agyvelőt pirítva, sütve, rántva fogyasztják, de a kergemarhakór kitörése óta fogyasztása kockázatos.
Nyelv, tüdő, szív, pacal: levesben, pörköltnek.
A vese különösebb tisztítást, előkészítést nem igényel. Kettévágva, akár a rajtalévő vesezsírt rajtahagyva, pirítjuk vagy sütjük. Ragukba, vagy például a Tárkonyos bárányfejlevesbe is tehetjük.
Máj - bármilyen szokásos májétel elkészíthető belőle, roston sütve különösen finom.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció