laposhal

flétan, halibut, Heilbutt, hipogloso, óriás laposhal

laposhal
Az óriás laposhal a legnagyobb a lepényhalak között...

Súlya akár a 300 kg-ot is elérheti. Fogyasztásra a jóval kisebb, kb. 18 kg-os példányok a megfelelőek, ezek húsa sokkal jobb ízű. Hasonlít a nagy rombuszhalhoz, de húsa nem annyira szaftos. Fekete és fehér változata is létezik, a fekete jóval kisebb, ezért többnyire egészben készítik el. Egész évben kapható. A steaket, a filét vagy a haldarabokat grillezve, roston sütve, párolva, vagy vajban sütve fogyasztják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
laposhal
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
recept beküldése
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!