maréna

coregone, lavarello

maréna
Az északi félgömb tavaiban élő hal...

Meglehetősen kicsi, csupán 30 cm-es hal finom húsa miatt nagyon kedvelt. A 19. században telepítették az észak-olaszországi vizekbe, azóta az ínyencek legnagyobb örömére pompásan szaporodik, és minden elképzelhető módon elkészíthető.
Több fajtája ismert: a fehér, a vándor és a hegyesorrú maréna.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Olasz kulinária Piras, Claudia
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!