csuka

brochet, Hecht, luccio, lucio, pike

csuka
Akár méteresre is megnövő, fehér húsú, ragadozó hal...

Jellemzői

Húsa fehér, száraz, a szokásosnál erősebb ízű, szálkás hal. Ennek ellenére, sokak által kedvelt, keresett hal. Mivel sok apró pikkelyének eltávolítása körülményes, a csukát először óvatosan, hogy a bőre meg ne főjön, leforrázzuk.

Konyhai felhasználása

Hallébe erős íze miatt nem szokás főzni. Erősebb pácolás, irdalás után, sokszor fokhagymás ízesítéssel sütik. Grillezni, tölteni és füstölni is lehet. Érdekes és nagyon finom a zsidó konyha remeke a gefüllter Fisch, a töltött csuka. Készítésekor a bőrét óvatosan lefejtik, úgy hogy a feje is rajta maradjon. A nagyobb szálkák eltávolítása után a húst megdarálják, majd barhesz, tojás, fűszerek, hozzáadásával tölteléket készítenek, melyet visszatöltenek a bőrbe, amit ezután összevarrnak. Hallében megfőzik. Hidegen, levében tálalják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció