sügér

Barsch, perca, perch, perche, pesce persico

sügér
A sügérfélék édesvizekben és tengerben egyaránt élnek...

Édesvizi sügérek: a sárga vagy csapó sügér, a fogassüllő vagy a kősüllő.

Farkassügér
A fűrészes sügérek nagy családjába tartozó észak-atlanti és földközi-tengeri hal. Fehér, tömött húsú, általában 4,5 kg-ra nő - bár ennek a kétszerese is előfordul a Csendes-óceán partvidékén. Konyhai célokra a kisebbek alkalmasabbak. Frissen, egészben, szeletelve és filézve kapható, süthetjük, főzhetjük vagy grillezhetjük, esetleg töltsük meg friss fűszernövényekkel.

Fűrészes sügér
Ausztrália északi vizeiben él. Átlagos súlya 1-3 kg közötti. Vastag fehér húsa nagyon ízletes, szaftos, igazi csemege. Többnyire lebőrözve, szeletben árulják, de egészben is kapható. Párolásra, gőzölésre, sütőben sütésre és grillezésre egyaránt alkalmas.

Óriás fűrészes sügér
Az óriás fűrészes sügér a trópusi vizekben él. Súlya akár a 300 kg-ot is elérheti. A legtöbb kifogott példány ennél jóval kisebb. Húsa világos rózsaszínű, szilárd, de lemezes szerkezetű. Íze enyhe. Párolva, főzve, vajban sütve készítik el.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
most van szezonja
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!