lazac

Lachs, salmon, salmone, saumon

lazac
Az északi félteke hidegebb vizeiben él, a világ egyik legfinomabb hala...

Jellegzetességei

A lazacok vándorolnak: a tengerben élnek, de friss édesvízben ívnak. A csendes-óceáni változatok általában sötétebbek. A lazacot az USA-ban, Kanadában és Norvégiában hatalmas haltelepeken tenyésztik.
Ízletes, tömör, olajos húsának színe a rózsaszíntől a vörösig változhat.
Jól tartósítható, szárítva, füstölve, konzerv formában egyaránt kapható.

Konyhai felhasználása

A friss lazacból számtalan ízletes étel készíthető: grillezhetjük, megfőzhetjük court de bouillonban, tálalhatjuk hidegen vagy melegen hozzá illő szósszal, vagy hidegen aszpikban. A savanyú lazac remek előétel, a marinírozott lazac a skandináv konyha fontos alapanyaga.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
könyvek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!