közönséges tőkehal

bacalao, cod, Kabeljau, la morue, merluzzo, tőkehal

közönséges tőkehal
A világ egyik legfontosabb táplálékhala...

Az Atlanti-óceán északi hideg vizeiben él, főleg New England, Új-Foundland, Izland és Norvégia partjainál. 36 kg-osra is megnő, húsa puha, fehér.
Az 1 kg-osakat kis tőkehalnak is nevezik, ezek húsa tömöttebb és édesebb. Egész évben kapható, a kicsiket frissen, egészben (főzve vagy sütve), a nagyokat frissen és fagyasztva, filézve és szeletelve (grillezésre vagy bő zsírban sütésre) árulják. Kapható sózva, füstölve és szárítva is. Így a mediterrán és a karibi konyha fontos nyersanyaga. Ikrája is kapható, frissen, füstölve és konzervként.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
cikkek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek