süllő

süllő
Édesvízi halfajta. A legnemesebb magyar hal...

A süllő és a fogas azonos halfaj, a kisebb példányokat 1,5 kilóig süllőnek, míg az e súlyhatár fölöttieket fogasnak nevezzük. Testét pikkelyek borítják, fehér húsa gyenge, finom rostozatú. Különösen a balatoni ízletes. A folyami süllő és fogas színe valamivel árnyaltabb, sötétebb.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Régi magyar halételek Kozmér György, Tusor András
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
recept beküldése
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!