hering

arenque, aringa, hareng, Hering, herring

hering
Az Atlanti- és a Csendes-óceán apró, 18-40 cm-es hala...

Valamikor olyan olcsó volt, hogy csak a szegények fogyasztották. Ma már szinte csemege. Frissen egészben és filézve árulják, töltve, sütve, grillezve készítik, salátába is teszik. Konzerválva is kapható.Magas zsírtartalma miatt kiválóan alkalmas pácolásra, sült, fűszerezett sós hering, savanyú és marinírozott hering és különféle füstölt heringek készítésére. Nyáron a legízletesebb. A Csendes-óceánban több hozzá hasonló hal is él, édesvízi változata is van.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
recept beküldése
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!