vörösmárna

red mullet, Rotbarbe, salmonete, sávos vörösmárna, tengeri márna, triglie

vörösmárna
A márnafélék közül több fajt találunk a tengerben, kedvelt, egész évben fogyasztott halakról van szó...

Vörös márna

Színe az aranytól a rózsaszínűn át a pirosig terjed. 0,5-1 kg súlyú, ezért mindig egészben árulják. Húsa szilárd és nagyon ízletes. A legvastagabb részén kell bevágni, utána süthető. Szálkái hegyesek, de vastagok, ezért könnyen eltávolíthatók. A vörös márna a nyári hónapokban a legfinomabb.

Tengeri márna

Kis testű, hasonlít a vörös márnához. Húsa zsírdús, ezért grillezve vagy sütőben sütve a legfinomabb.

Sávos vörös márna

Az Atlanti-óceánban őshonos 0,5-1 kg tömegű hal, ma már a Földközi tenger partmenti vizeiben is él. Egész évben kapható, de nyáron a legfinomabb. Húsa tömött, fehér, ízletes, süssük vagy grillezzük. Sokan szeretik a májával együtt megfőzve. Tengeri szalonkának is nevezik, mivel az erdei szalonkához hasonlóan gyakran egészben, kibelezés nélkül főzik meg és fogyasztják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
recepttár
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!