umeboshi szilva

japán kajszi, kínai szilva, mei, plum bossom, ume

umeboshi szilva
A kelet-ázsiai konyhákban kedvelt gyümölcs...

Származása, jellemzői

Egyaránt tartják a szilva és a kajszi rokonának. Japán kajszi és kínai szilva néven is ismert. Őshazája Kína. Legfontosabb termesztő országok Kína, Taiwan, Japán, Korea és Vietnam.
A gyümölcs június-júliusban érik, 2-3 cm átmérőjű, sárga színű.

Konyhai felhasználása

Készül belőle gyümölcslé, likőr. Aszalják is a gyümölcsöt. Jelentős a felhasználása "befőtt" formájában - a gyümölcsöt először szárítják, majd siszó levelekkel érlelik együtt, melytől pirosas színű lesz, tengeri sót adnak hozzá, majd tovább érlelik.
A kínai szilvaszósznak is ez a szilva az alapja, melyhez gyömbért, cukrot, sót, fokhagymát és chilit adnak.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek