grapefruit
citrancs, grépfrút, torronja
Jellegzetességei
A pomelo és a narancs hibridje. A citrusfélék legfiatalabb tagja, a 18. században Barbadoson találták meg először. C-vitamin tartalma magas, de B1-, B2-, E- és D- vitamint is tartalmaz. Találhatók még benne szervessavak és flavonoidok.
Konyhai felhasználása
Nyersen kevésbé kedvelt kesernyés íze miatt. Gyümölcssaláták, koktélok és gyümölcslevek kedvelt alkotórésze. Magjából táplálék kiegészítőket gyártanak.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Eisenstock Ildikó
Kiadó: Cser Kiadó (2010)
A kötetben a dió leírásán, termesztésén, betakarításán kívül sokféle receptet is találhatunk. Többek...

Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)
A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek...

Szerző: Péter Jánosné
Kiadó: Papp-Ker Kiadó (2011)
Tudományosan bizonyított, hogy több zöldséget kellene fogyasztanunk. Elsősorban a saláták teszik lehetővé,...

Szerző: Eisenstock Ildikó
Kiadó: Cser Kiadó (2010)
A befőzés nem boszorkányság, vagy ráérő nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és...

Szerzők: Laár András, Laár Györgyi
Kiadó: Vince Kiadó (2010)
Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani. A szerző Laár András, a...

Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)
A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Szerző: Jámbor Mariann
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)
Három hónap kitartás, és a siker látványos! A szétválasztó diéta segítségével valóban jelentős...

Szerző: Mauri, Angel Maria
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)
A növényi eredetű táplálékok, köztük a zöldségek és gyümölcsök alapos ismerete lehetővé teszi új,...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)
"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2008)
A kötetben mintegy száz finomságot, pontosabban gyümölcsös nyalakodni valót talál a kedves Olvasó,...

Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)
Tortát enni mindig gyönyörűséges. Se szeri, se száma a krémes, karamellás, tejszínes, gyümölcsös,...

Szerkesztők: Akantisz Gézáné, Dr. Sárkány Pál, Lelkes Lajos, Siklós Olga
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1978)

Szerkesztő: Németh Zsófia
Kiadó: Officina '96 Kiadó (2007)
60 eredeti recept, 100% siker és kulináris élvezet! Friss gyümölcssaláták; párolt, sült, grillezett és...

Szerzők: Berman, Karen, Pettita, Melissa
Kiadó: Synergie Publishing (2014)
365 almás recept kreatív ötletekkel, érdekességekkel, köztük 12 ételkülönlegesség mesterszakácsok...

Szerző: Hackstein, Yara
Kiadó: M-Érték Kiadó (2008)
Finom saláták - legjobb receptek - Mindaz, amit tudni kell a salátákról, zöldségekről és egyéb...