rókagomba

cantarelli, chanterelle, sárga rókagomba, trombitagomba

rókagomba
A rókagombák csoportjába tartozik a sárga rókagomba és a trombitagomba...

Sárga rókagomba

Kellemes, kajszira, fűszerpaprikára is emlékeztető illatú, melyet szárítás után is megtart. Íze nyersen fűszeresen csípős, borsra emlékeztető, mely elkészítése és szárítása után eltűnik.
Konyhai felhasználása
Jóízű, kiadós gomba. Mindenféle gombából készíthető ételnek alkalmas. Kivétel ez alól a kirántás, mert kissé kemény. Levesnek, pörköltnek, gombás rizsnek, sózva-savanyítani a legalkalmasabb. Jól szárítható, de vízben áztatva is nehezen puhul vissza. Ezért gombapornak alkalmasabb. Olajban lepirítva, mélyhűtéssel kitűnően eltartható.

Trombitagomba

Kitűnő fűszergomba. Aromája vetekszik a szarvasgombáéval. Húsa vékony, merev, ropogós,szürke, kékesszürke. Vékony húsa ellenére, kiadósan felhasználható.
Konyhai felhasználása
Pirítva húsokhoz, rizshez vagy más gombákkal keverve. Szárítva még értékesebb, mint frissen, mert aromája így még erősebb.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció