gömbölyű szemű rizs

gömbölyű szemű rizs
Apró, ovális formájú, sok keményítőt tartalmazó rizsfajta...

Gömbölyű formájú, rövid szemű rizs, amelyet ugyanúgy dolgoznak fel, mint a [hosszú szemű rizst|alapanyag:732]. Ázsiában ezt a fajtát ragadós-tapadós tulajdonsága miatt kedvelik, és gyakran készítenek belőle ragacsos rizst.

Konyhai felhasználása

A legjobb választás a japán sushihoz és a spanyol paellához. A keményítőtől főzés közben a rizsszemek előszeretettel összetapadnak.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
gömbölyű szemű rizs
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
lexikon
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!