basmati rizs

Basmati rice, Basmati-Reis, illatos rizs

basmati rizs
Elegáns, kellemesen illatos hosszú szemű rizs, a "rizsek királya"...

A hazája India, pontosabban a Himalája lába, de ma már az egész világon népszerű. Jellegzetes fűszeres illat árad belőle.

Konyhai felhasználása

A mogyoróízű rizsszemek jellemzője, hogy a főzés során megnyúlnak (majdnem a kétszeresükre). Ez a rizsfajta mindig puha, könnyű, légies, és sosem ragad.
Indiában hagyományosan biriani, piláf készül belőle, illetve a curryk mellé adják köretnek. Sáfránnyal színezik, ízesítik. Ha indiai ételeket körítünk vele, egy babérlevelet adjunk a főzővizébe, hogy még zamatosabb legyen.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
basmati rizs
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!