bulgur

burghul, törtbúza

bulgur
A Közel-Keleten és Törökországban kedvelt köret és saláta alapanyag. Török rizsnek is nevezik...

Készítése

A búzaszemeket hántolják, majd gőzöléssel előpuhítják, megszárítják, eltávolítják belőle a korpát, majd összetörik. Csaknem kizárólag kemény búzából állítják elő. 

Konyhai felhasználása

Bioboltokban és nagyobb élelmiszer-áruházakban vásárolhatjuk meg.
Húshoz, halhoz vagy zöldségételek mellé köretnek vagy salátához kiegészítésként könnyen és gyorsan elkészíthető: 30 perc áztatás után máris fogyasztható. Az Európában is ismert a libanoni tabbouleh, az olajos, petrezselymes, paradicsomos bulgursaláta alapanyaga.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
facebook
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!