tempuraliszt

tempuraliszt
A tempura alapanyainak bundázásához használt speciális liszt...

A tempurát a 16. században portugál és spanyol kereskedők vitték be Japánba, majd az ottani szakácsok továbbfejlesztették: ropogós lett, ma ilyennek ismerjük. A könnyű híg tészta jeges vízzel készül, ettől dagad meg, amint az olajba kerül. A spaciális tempuraliszt biztosítja, hogy könnyű legyen a tészta.
A búzalisztet esetenként étkezési keményítővel vagy sütőporral keverik.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!