chiliszósz

chili sauce

chiliszósz
Alapvetően sűrűre főzött paradicsomos chilipaprika krém...

Alapvetően sűrűre főzött paradicsomos chilipaprika krém, melyet a legváltozatosabb módon fűszereznek, ízesítenek.
Gyakori összetevője: hagyma, borecet, barna cukor, só, szegfűszeg, szerecsendió, mustármag, fahéj, zellermag. Természetesen nem mindegyik fűszert alkalmazzuk egyszerre. Ízlésünk szerint, amennyiben kevésbé csípősen szeretjük, úgy a chilipaprika egy része helyett használhatunk zöld-, pritamin-, vagy kaliforniai paprikát is.
A chilipaprika jól helyettesíthető csípős cseresznyepaprikával. Készítésekor a szószt gyakran kevergetve sűrű mártássá főzzük, majd lepasszírozzuk és üvegbe töltve kidunsztoljuk.
Kereskedelemben megtaláljuk az édes változatát is, melyet nem csípős paprikából készítenek.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció