dijoni mustár

dijon mustard, Dijon-senf, francia mustár, mostaza de Dijon

dijoni mustár
Az egyik hagyományos francia mustár...

A francia mustár négy hagyományos típusa a dijoni, az egész szemű, a bordói és a floridai. Franciaországon kívül a Burgundiából származó dijoni mustár a legismertebb.
Rendszerint világosabb, mint a bordói változatok, mivel hántolt fekete mustár magokból készül (a maghéj sötétebbé teszi a mustárt). Ez a csípősebb és a kettő közül sült húsokhoz, hamburgerhez, marhahúshoz adjuk, mártásokban is használatos (ravigote, remoulade, dijoni, orosz mártás).

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
dijoni mustár
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
pinterest
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!