thai currykrém

thai currykrém
A thai konyha nélkülözhetetlen ízesítőszere...

Jellegzetességei

A thai currykrémeket hagyományosan a ház körüli kertben vagy a közeli földeken termesztett friss növényekből készítik, nem az indiai konyhában használatos szárított fűszerekből (a kereskedelemben megszokott a rómaikömény, koriandermag, kardamom, fahéj és szegfűszeg).
Egész Thaiföldön a piacokon különféle frissen készült fűszerkrémeket árulnak az otthoni főzéshez. A megtévesztően hideg színű zöld currykrém a legégetőbben csípős; színét a friss zöld chiliknek és a friss korianderleveleknek köszönheti. A piros currykrém alig enyhébb, színét főleg a friss vagy szárított piros chilitől kapja.

Konyhai felhasználása

A currykrémeket számtalan távol-keleti, de főként a konyhából származó ételeknél hasznosíthatjuk, a legtöbb esetben mint az étel hozzávalóját, de néhány esetben dipként, mártogatóként is kitűnően hasznosítható.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
twitter
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek