malátaecet

malátaecet
Malátából készült, karamellel színesített ecet...

A malátát összezúzzák, vízzel felmelegítik, és sörszerű folyadékká erjesztik, majd acél- vagy műanyaghordókba, bükkfaforgácsra töltik. Ecetbaktériumokkal beoltják és néhány hétig hagyják, hogy az ecetsav kialakuljon. Ezután leszűrik, érlelik és karamellel színesítik. A malátaecetet savanyításra (főleg dióhoz) használják és a közismert Worchestershire-i mártás összetevője.

Desztillált malátaecet
Bár minden ecet desztillálható, ez az eljárás a malátaecetnél szokásos. A desztillált ecetek színtelenek és nagyon erősek - egyszerűen azért, mert a desztilláció során megnőtt az ecetsavtartalmuk. Erejük és rendkívül lassú lebomlásuk miatt előszeretettel alkalmazzák savanyúságok (főleg hagyma) tartósítására és ezt használják a gyárilag készült szószokban is.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
malátaecet
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
szótár
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek