chilipor

chilipulver

chilipor
Általában húsételek fűszerezésére szolgáló keverék...

Összetétele

Elkészítéséhez felhasználják az őrölt, enyhe vörös chilit, a cayenne-i borsot, az oregánót, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a köményt.

Konyhai felhasználása

Ez a keverék erős, de nem annyira mint a cayenne-i bors, tehát ez utóbbi kiváltására is használhatjuk. Elsősorban a mexikói és spanyol ízek megjelenítésében segíthet nekünk ( a "Chili con carne" elkészítésekor nélkülözhetetlen). Mive ltöbbféle fűszert tartalmaz, sokféle ételhez alkalmazható, például a sült, párolt vagy grillezett húsételekhez, tojásból készült ételekhez, húslevesekhez.

Beltartalma

A keverék megőrzi alkotóelemeinek hatóanyagait, s ezáltal segíti az emésztést, serkenti a gyomornedvek termelődését, fertőtleníti a gyomrot és a beleket.




Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció