lepkeszegmag

görög lepkeszeg, görögszéna

lepkeszegmag
A lepkeszeg friss levelét és magját használják fűszerként...

Származása

Nyugat-Ázsiában őshonos, de a Földközi-tenger vidékén is nő. Enyhén kesernyés leveleit fogyasztják frissen vagy szárítva. A hüvelyszerű megnyúlt toktermésben lévő magokat szárítják és őrlik.

Konyhai felhasználása

Az édeskés-kesernyés magokat rizsételek készítéséhez használják. Nem hiányozhat a hüvelyesekből főzött ételekből és más, fűszeres zöldségételekből sem. Csatniba, fűszerecetbe és halvába is teszik. A curry fontos összetevője.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
lepkeszegmag
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
ételfotó
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!