koriandergyökér

koriandergyökér
A thai konyha nélkülözhetetlen hozzávalója...

A thai konyhában a fokhagymával és a szemes borssal együtt ez adja meg a legtöbb currykrém és leves alapízét. Amikor a gyökeret elválasztjuk a növénytől, 2 cm-es szárral együtt vágjuk le. Jól megmossuk, finomra aprítjuk, mielőtt mozsárban vagy robotgépben összezúzzuk. Ha összezúzzuk a gyökeret jobban kijön az íze. A koriandergyökeret le is fagyaszthatjuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!