savanyú káposzta

savanyú káposzta
Vékony csíkokra vágott, sóval és különböző fűszerekkel, esetenként birsalmával is kevert, majd fahordókban tejsavasan erjesztett fejeskáposzta...

A magyar konyhában különösen jelentős alapanyag, mivel a töltött- és a székelykáposzta nélkülözhetetlen alapanyaga. Az egészben savanyított fejeket az erdélyi konyhában, a tortához hasonlóan felszeletelve káposztacikka néven sültek mellé tálalják.

Magas C-vitamin- és rosttartalma miatt fogyasztása rendkívül egészséges. Leve, ecet helyett, levesek, főzelékek kitűnő savanyítója és egyben természetes, kíméletes hashajtó.

A magyar gasztronómiában a vecsési savanyú káposzta a legnevezetesebb. Egyébként a savanyú káposztának jelentős a szerepe az orosz, osztrák, német és a francia-elzászi konyhában is.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
recepttár
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!