szárított paradicsom
aszalt paradicsom
A napon szárított paradicsom kapható szárazon, laza csomagokban, és üvegekben, olajos változatban is.
Konyhai felhasználása
Jól egészíti ki a tésztaételeket, a salátákat, de pizzafeltétként is kiváló, mivel íze intenzív, édes. Jól illik sajtételkhez, a zöldsalátákhoz, a tengeri ételekhez, a húsfélékhez és az olajbogyóhoz is.
Az üveges változatot először ne kell az olajból, a száraz csomagolással forgalomba hozottat pedig célszerű felhasználás előtt 5 percre forrásban lévő vízbe áztatni.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Eisenstock Ildikó
Kiadó: Cser Kiadó (2010)
A befőzés nem boszorkányság, vagy ráérő nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és...

Szerkesztők: Akantisz Gézáné, Dr. Sárkány Pál, Lelkes Lajos, Siklós Olga
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1978)

Szerzők: Günther, Sigrid, Lipp, Eva Maria
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
A táplálkozástudomány mai korszerű ismeretei szerint a szárítás és aszalás -csakúgy, mint korábban- a...

Szerző: Martin, Susanne
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
Az elmúlt években a savanyú káposzta valóságos reneszánszát élte. Ez a rendkívül egészséges, és nem...