mazsola

pasas, raisins, Rosinen, uva passa

mazsola
Talán a legnépszerűbb aszalt gyümölcs...

Főleg Kaliforniában, az európai mediterrán vidékeken és a Közel-Keleten készítik.
Remek csipegetni való, főleg dióval keverve és számos sütemény készítéséhez felhasználják.
Korinthoszi mazsola
A görögországi Korinthoszban termő, apró szemű, mag nélküli szőlőből készült mazsola, főleg süteményekbe teszik.
Szmirnai mazsola
Nagyobb méretű, édesebb, mint a közönséges mazsola. Az édesebb ízt igénylő készítményekbe használják.
Arany mazsola
Egy évig eltartható. Világos színű, nagyon édes fajta. Müzlibe, diákcsemegébe keverhetjük. A Közel-Keleten piláfba, húsok töltelékébe, egytálételekbe is belefőzik.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
mazsola
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
lexikon
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!