kandírozott citromhéj
cukrozott citromhéj
Jellegzetességei
Csíkokra vágott friss citromhéj cukorban tartósítva. Az eljárás során a citrom nedvességtartalmát cukorsziruppal pótolják; mindez természetesen fokozatosan, lassan történik, hogy a citromhéj megőrizhesse alakját és puhaságát. Ha már elegendő cukrot szívott magába a héj, kiszárítják, hogy hosszabb ideig is tárolni lehessen.
Házi előállítása
Egyszerű házi kandírozás: nagyon vékonyan " dolgozó " zöldség hámozóval, friss, feszes és nem túl rücskös citromokról a külső színes részt lehámozzuk és jól záródó üvegbe, cukorral rétegezve lerakjuk. Néhány hét alatt beérik.
Konyhai felhasználása
A cukrozott citromhéjat édességekhez, desszertekhez, torták díszítéséhez vagy koktélok ízesítéséhez használhatjuk.
Tárolása
Hűtőben tartva korlátlan ideig eláll.