kandírozott citromhéj

cukrozott citromhéj

kandírozott citromhéj
Mákból, dióból készített süteménytöltelékek vagy éppen koktélok fontos ízesítője...

Jellegzetességei

Csíkokra vágott friss citromhéj cukorban tartósítva. Az eljárás során a citrom nedvességtartalmát cukorsziruppal pótolják; mindez természetesen fokozatosan, lassan történik, hogy a citromhéj megőrizhesse alakját és puhaságát. Ha már elegendő cukrot szívott magába a héj, kiszárítják, hogy hosszabb ideig is tárolni lehessen.

Házi előállítása

Egyszerű házi kandírozás: nagyon vékonyan " dolgozó " zöldség hámozóval, friss, feszes és nem túl rücskös citromokról a külső színes részt lehámozzuk és jól záródó üvegbe, cukorral rétegezve lerakjuk. Néhány hét alatt beérik.

Konyhai felhasználása

A cukrozott citromhéjat édességekhez, desszertekhez, torták díszítéséhez vagy koktélok ízesítéséhez használhatjuk.

Tárolása

Hűtőben tartva korlátlan ideig eláll.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció