narancslekvár

narancslekvár
Narancsból készített lekvár, az angolok nagy kedvence...

Két típusa van
- narancsdzsem narancshéjjal
Narancshéjból készítik és belevágják a gyümölcs belső, fehér héját is. Alapvetően narancshúsból főzik, de tartalmazhat más citrusfélét, például citromot, zöldcitromot, grapefruitot is.
- narancsdzsem reszelt narancshéjjal
Sevillai narancsból készítik. A héját is belereszelik, de csak a külső, narancssárga részt. A citrusfélék lekvárjába, vagy dzsemjébe főzéskor nem kevernek zselésítő anyagot, mert a gyümölcs elegendő pektint tartalmaz.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
narancslekvár
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
ételfotó
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!