élesztő

Hefe, levadura, levures, lievito, yeast

élesztő
A magas sikértartalmú kenyértésztát élesztővel kelesztjük...

Friss élesztő

Az élesztő élesztőgomba sejtek tömege, amelyek cukorból alkoholt és széndioxidot termelnek. A legfontosabb kenyérkelesztő segédanyag. Csak kis mennyiségben vásároljuk, mivel hatékonyságát felbontása után hamar elveszíti. Fagyasztva is kapható.

Szárított élesztő

Ma szárított élesztőt kizárólag gyárakban állítanak elő. Általában melasz-víz keveréken tenyésztik. A friss élesztőhöz hasonló célokra hsználják, sokkal hosszabb ideig eltartható. Kapható azonnal oldódó formában is.

Sörélesztő

Nem kelesztőanyag, hanem ahogy a neve is mutatja, sörök, borok erjesztésére használják. Szárítva, porítva, vagy tabletták formájában kapható.

Tippek, fortélyok

Miért tanácsos a kelt tésztához használt lisztet megszitálni és mit tegyünk ha nem kellően kel a tészta?
A kelesztett tésztákhoz használt lisztet szitálással szellőztetjük át. Így jobban és gyorsabban kel meg a tészta. Ezért, ha nem kellően kelesztődik a tészta, újra verjük hólyagosra. Így az élesztőgombák oxigénhez jutnak és teszik a dolgukat.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
élesztő
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
twitter
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Sült tészták Sült tészták
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

A kilencedik kötetben összegyűjtöttük az olajban, zsírban sült tészták receptjeit. Elsőre rögtön a...

Házi pékség Házi pékség
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Aranyhal Kiadó (2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen...

Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
Szerkesztők: F. Nagy Angéla, Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták...

Süssünk zsírszegényen Süssünk zsírszegényen
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2003)

Ismerős mindannyiunk számára a látvány: az asztalon pompás, finom torták, sütemények csábítanak. Ki tud...

Gluténmentes édességek Gluténmentes édességek
Szerző: Ráczné Vígh Zsuza
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)

Ez a könyv olyan lisztérzékenyeknek, tehéntejfehérje-allergiásoknak, illetve azok családtagjainak, barátainak...

Eredeti receptek Svájcból - Nassoló Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Szerző: Blaser Zsuzsanna
Kiadó: Underground Kiadó (2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes...

300 recept kenyérsütő géphez 300 recept kenyérsütő géphez
Szerzők: Cadiou, Yvan, Le Hingrat, Cécile, Cousin, Christel, de Marin, Sandra
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)

Íme egy 300 receptet és ugyanannyi ételfotót tartalmazó könyv, amely sós és édes kenyerek, édes kelt...

Muffin különlegességek Muffin különlegességek
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2010)

A világ számos országában már ismert és kedvelt, a muffinra emlékeztető cupcake, nálunk is tért hódit....

Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen
Szerző: Spadone, Lisette
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (0)

Fánkok, palacsinták, gofrik, e szavak a hajdani konyhaművészetet idézik. A fánkok a karnevál hagyományaihoz...

Wok 2 Wok 2
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2001)

A főzést a wokban nálunk is mind többen kedvelik. Ez nem is csoda, hiszen egyetlen más főzőedényben sincs az...

Paleolit sütemények Paleolit sütemények
Szerző: Mezei Elmira
Kiadó: Jaffa Kiadó (2013)

A házi sütemények különleges hangulatot teremtenek. Narancshéj, vanília, fűszerek édes illata száll a...

Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei
Szerző: Benke László
Kiadó: Mitfozzunkma.hu (2009)

A tradicionális magyar konyha alapanyagai közül mindig is kitüntetett szerepe volt a különböző, házi- és...

500 kedvenc receptünk 500 kedvenc receptünk
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...

Muffin Muffin
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

A muffin a változatosság híveinek kedvenc süteménye. Gyorsan elkészülnek, mindig mások és csábításuknak...

Csokoládé Csokoládé
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat...

55 finom sütemény 55 finom sütemény
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

Azt hihetnénk, hogy felgyorsult világunkban eltűnnek az otthon sütött édességek, s átveszik helyüket a...

Nagyi válogatott süteményei Nagyi válogatott süteményei
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2012)

Ha valakik, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitől lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik...

Karácsonyi asztal Karácsonyi asztal
Szerkesztő: Haraszti-Mészáros Erzsébet
Kiadó: Ab-Art Kiadó (2000)

Gyermekkoromban még anyám is szegetlen kenyeret takart hímzett vászon konyharuhába, s féltő gonddal helyezte a...

Készítsünk wokételeket! Készítsünk wokételeket!
Szerkesztő: Szász Terézia
Kiadó: Elektra Kiadóház (2010)

Sorozatunkban különböző ételféleségeket válogattunk össze. A belső oldalak színes, látványos fotóival,...

Sütemények sütés nélkül Sütemények sütés nélkül
Kiadó: Alexandra Kiadó (2016)

Egy kis édességre vágyik, de nincs kedve bajlódni a sütéssel? Ne aggódjon, az itt összegyűjtött receptekhez...