ételfesték

ételfesték
Por, gyakrabban folyadék formájában kaphatók...

Lehetnek természetes és mesterséges eredetűek. Nagyon óvatosan használjunk belőlük, különben az étel rikító színű lesz. Természetes ételfesték az alkanna (az Anchusa tinctoria gyökeréből nyert piros vagy kék festék), a bixin (a Bixa orellana nyugat-indiai növény gyökeréből nyert narancsszínű festék) a karotin (az A vitaminnal rokon sárga festék, a sárgarépában található), a klorofill (növények zöld színanyaga, legtöbbször spenótból és csalánból nyerik) és a kosenil (a Mexikóban és Iránban élő Dactylopius coccus nevű rovarfaj nőstényének testében található rózsaszínű festék).

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
cikkek
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!