wasabikrém

wasabikrém
Fanyar íze miatt gyakran emlegetik "japán torma"-ként is...

A wasabi növény (wasabia japonica), azaz a Japánban honos lótorma gumós, bütykös zöld gyökeréből készítik. Csípős, világoszöld krém.
A wasabi por alakban is megvásárolható.

Konyhai felhasználása

A friss wasabit lereszelik, vagy krémet készítenek belőle. Nyugaton inkább szárított por és konyhakész krém formájában kerül forgalomba. Fűszerként kínálják a sushikhoz, sashimikhez és tésztákhoz, vagy a tenger gyümölcseit ízesítik vele. Mértékletesen használjuk, mert rendkívül csípős.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
wasabikrém
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
twitter
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!