zselatinpor

őrölt zselatin

zselatinpor
Természetes zselírozóanyag...

Marha- és borjúcsontokból, inakból, porcokból, valamint sertésbőrből állítják elő. Ezért vegetáriánusok nem használják. Az őrölt fajta mellett lapzselatint is forgalomba hoznak, a profi szakácsok ezt jobban kedvelik.
Általánosságban elmondható, hogy 6 zselatinlap kötőereje kb. megegyezik 3 teáskanál porított zselatin vagy 1 dkg zacskós zselatin erejével. Ez a mennyiség 5 dl folyadék zselésítéséhez elegendő.
A kész zselé legyen elég szilárd ahhoz, hogy megtartsa a formáját és könnyedén lehesen kifordítani a formából úgy, hogy közben nem törik össze, ugyanakkor megőrzi rezgő állagát.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
ételfotó
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!