leveskocka

leveskocka
Többféle ízesítéssel készült kockák, melyekkel fokozhatjuk az ételek ízét, színét, zamatát...

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.
Konyhai felhasználásuk
A kereskedelemben ma már szinte a bőség zavarával küszködünk, amikor választásra kerül a sor. Mindig azt kell meggondolnunk, hogy milyen ételhez akarjuk használni. A "könnyebb" ízt adók, mint a tyúkhúsleves, szárnyashúsleves kocka a könnyebb levesek, főzelékek, húsok fűszerezésére jók. Az erőleves, marhahúsleves a marha vagy sertéshúsból főzött húslevesekhez, "nehezebb" főzelékek ízesítéséhez alkalmasabbak. A halászlé kockák, gulyásleves kocka értelemszerűen a gulyáshoz, halászléhez jó.
A kockák szárított zöldségekből, szárított húsból, sóból, aromákból, zöldségkivonatokból készülnek, növényi, állati zsírt is tartalmaznak. Figyeljünk a tárolásra és a lejárati időre.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció