nori-lap

algalap

nori-lap
Tengeri algából préselt, szárított, vékony lapok...

Szárított tengeri alga papírvékony lapokban. A koreai és a japán konyhákban előszeretettel használt alapanyag, simán vagy megpirítva kerül forgalomba. Színe a zöldtől a bíborig terjed.

Beltartalmi értéke

Gazdag vitaminokban, kalciumban, fehérjében és vasban.

Konyhai felhasználása

Az ázsia élelmiszerüzletekben megvásárolható norit vagy pirítatlan formában (ebben az esetben használat előtt gázlángon meg kell pirítani), vagy már megpirítva árulják, az utóbbi esetben általában "yakinori" néven találjuk meg. Sushit vagy más ételeket (pl. onigrit, azaz fűszeres, pikáns ízű rizsgombócot) csomagolhatunk bele. Felhasználás előtt nyílt láng fölé tartva kissé megpiríthatjuk, hogy felfrissítsük, és finom mogyoróízű legyen.

Tárolás

Légmentesen záródó tartóban, a mélyhűtőben tároljuk,

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Hozzávalók Werle, Louke, Cox, Jill
Hozzávalók
(Vince Kiadó, 2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást... bővebben...
recept beküldése
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Keleti ételek Keleti ételek
Szerző: Kingsgarden, Emma
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

"Keleti" konyhaművészet alatt a Távol-Kelet konyhaművészetét értjük, melybe az indiai konyha is beletartozik....

33 sushi és japán étel 33 sushi és japán étel
Szerzők: Liptai Zoltán, Csigó László
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2011)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Wok Wok
Wok Wok
Szerkesztő: Biró Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék...

Könnyű sushi Könnyű sushi
Szerző: Kazuko, Emi
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

Tiszta, friss ízeinek és látványos külsejének köszönhetően a sushi szerte a világon hatalmas...

Nobu Nobu
Szerzők: Matsuhisa, Nobu, Edwards, Mark
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A népszerű japán sztárséf és étteremtulajdonos, Nobuyuki Matsuhisa szakácskönyvében, a Nobuban Mark...

Sushi Sushi
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül...

Kapcsolódó cikkek